Danielle van Zadelhoff - foto/diasec - 80/120 cm - € 5000

.
.
.
.
.

Opzienbarend debuut op de PAN van Danielle Van Zadelhoff

.

.

.

AMSTERDAM – Afgelopen weekeinde ging de 28ste editie van PAN Amsterdam, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design, van start in de Rai in Amsterdam. Na een voorbezichtiging op zaterdag voor speciale genodigden opende de beurs op zondag voor het publiek. Op beide dagen was de stemming onder de bezoekers ontspannen. Dit bleek voor de aanwezige handelaren een goed klimaat om zaken te doen. Het enige dat Absolute Art Gallery geïnteresseerden in het werk van Stéphane Halleux op de beurs nog kan bieden is een plek op de wachtlijst. Alle stukken van deze kunstenaar, inclusief Roller Man, het campagnebeeld van PAN Amsterdam 2014 zijn inmiddels verkocht.

Nieuwkomer Mark Smit Kunsthandel verkocht in de eerste twee dagen acht schilderijen waaronder werk van Karel Appel en Willem Hussem. Dr. Lennart Booij, eveneens nieuw op PAN Amsterdam verkocht meer dan negen objecten. Ook Fotografe/Kunstenares Danielle Van Zadelhoff baarde groot opzien met haar Porcelynen Kinderhooft, een kunstfoto van een jeugdige ballerina met een kanten muts. Van Zadelhoof is een zeer getalenteerde laatbloeier die elke dag werkt aan een groeiend oeuvre.
Ze haalt de modellen daarvoor letterlijk van de straat. En bij het maken van haar zeer kunstzinnige fotografische werken treedt zij graag in de voetsporen van de Oude Meesters in de Schilderkunst. Haar techniek herinnert aan de manier waarop beroemde schilders uit de Renaissance werkten. Veel bezoekers meldden dat het Porcelynen Kinderhooft van Fotografe/Kunstenares Danielle Van Zadelhoff hun herinnerde aan het Melkmeisje van Vermeer. (Phia Baruch)