Earth stories verenigt de wereld van Van Dorpe en Casper Faassen. Twee kunstenaars die het gebruik van natuurlijke, aardse materialen tot kunst verheffen.

De levensgrote sculpturen van Van Dorpe (°1944 Kortrijk) verstillen als wezens die door de lava van Pompeï vereeuwigd lijken te zijn, met de herinnering in zich aan vergeten beschavingen. De sculpturen zijn gemaakt uit vuurvaste klei en gebakken op een hoge temperatuur waardoor ze weerbestendig zijn.

Casper Faassen (°1975 Leidschendam ) vertelt het verhaal van schoonheid. De vrouw wordt afebeeld zoals men haar op haar mooist herinnert. Een momentopname, een pose, een uitdrukking, een lichaamshouding…de vervaagde herinnering aan een moment dat schoonheid oproept… In 2003 behaalde Faassen in Nederland een tweede plaats achter Corneille bij de verkiezing “Kunstenaar van het jaar”. In 2007 werd hij in dezelfde verkiezing verkozen tot talent van het jaar.

Earth Stories is vrijblijvend te bezichtigen in Hasselt van 23 april tot 12 juni 2016 tijdens de openingsuren van de galerie.