SNAP SOME COLOR

.
40 JAAR GALERIE DESSERS > HASSELT 

.

De tentoonstelling COLLECT _____ SNAP SOME COLOR zet de zesentachtigjarige, Spaanse kunstenaar JUAN RIPOLLES in de spotlight.

Na tentoonstellingen in musea in Chinese grootsteden als Beijing, Shanghai en Hongkong in de afgelopen twee jaar en opdrachten voor grote sculpturen in Singapore heeft Ripollés met zijn joie de vivre ook dit werelddeeldefinitief veroverd. Juan Ripollés werd in 1932 geboren in het Spaanse Castellón waar hij vandaag nog steeds schildert in de brandende zon, omringd door de natuur. Zijn unieke beeld- en vormentaal met een uitgesproken kleurenpalet appelleert aan positieve en universele gevoelens.

De beelden in kunsthars van Ripollés worden omringd door werk ALECHINSKY, COBBAERT, BOGART, APPEL, SLABBINCK, WYCKAERT en LUCEBERT met de nadruk op hun kleurgebruik. Kleur is één van de belangrijkste kunsttroeven om onze zintuigen te prikkelen en aan te scherpen. Kleur heeft een invloed op onze stemming en bepaalt of we geraakt worden door een kunstwerk of niet. In de geselecteerde kunstwerken wordt hier op een geniale manier gebruik van gemaakt. De website toont slechts een beperkte selectie van de tentoongestelde werken tijdens COLLECT.

.

.

Van harte welkom in Hasselt van 22 september tot 22 oktober _________ zaterdag & zondag van 11<18u