ARTROOMS

.
1978-2018 > 40 JAAR GALERIE DESSERS > HASSELT

.

In 1978 werd op zaterdag 11 maart een kunstgalerie geopend in een bescheiden ruimte net buiten het stadscentrum van Hasselt. Exact veertig jaar en 236 tentoonstellingen later bent u van harte welkom op een bezoek aan de eerste van vier overzichtstentoonstellingen met werk van kunstenaars uit het verleden, het heden en de toekomst.

Omwille van het proportionele aspect, werden de geselecteerde kunstwerken in een ruimte geplaatst. Elk kunstwerk herwaardeert de ruimte, elke ruimte wordt zo een kunstkamer, elke kunstkamer staat voor één scharnierdatum, elke scharnierdatum vervolledigt de tijdlijn van de galerie.
Dankzij het talent van meer dan honderdzestig tentoongestelde kunstenaars, is galerie Dessers vandaag een gevestigde intermediair op het vlak van beeldende kunst. We danken de kunstenaars en de talrijke kunstliefhebbers die door hun bezoek de onontbeerlike stimulans gaven om de voorbije veertig jaar beeldende kunst te tonen in Hasselt en Leuven.

Slechts een beperkte selectie van de tentoongestelde kunstwerken staat afgebeeld. Wekelijks zal de site aangevuld worden met nieuwe kunstkamers en met lustrumaanbiedingen die voorgesteld zullen worden in een digitale nieuwsbrief. Indien u de digitale nieuwsbrieven nog niet ontvangt, kan u hier intekenen.

.

ARTROOMS > 10.03.18 < 16.05.18 > HASSELT   I VRIJ TE BEZICHTIGEN OP ZATERDAG I ZONDAG I MAANDAG 11<18u

.