Galleries & Concepts

Two galleries, Two concepts, One team

Art lovers since 1978

Galerie Dessers werd opgericht in Hasselt in 1978 met een zeer concreet concept : een internationale confrontatie van afwisselend gevestigde kunstenaars en veelbelovend talent. De galerie wordt inmiddels uitgebaat door de derde generatie en is bijgevolg bijna veertig jaar een passie waarin kwaliteit, een correcte prijsbepaling en persoonlijke service de hoogste prioriteit is.
Het selecteren van ons kunstaanbod gebeurt zeer doordacht en selectief. Een goed kunstwerk is een communicatiemiddel dat de kunstliefhebber confronteert met zijn persoonlijkheid en zijn essentie als individu. Authenticiteit, kwaliteit en een correcte prijsbepaling zijn de barometers die gehanteerd worden bij het samenstellen van een zeer gevarieerd en verscheiden kunstaanbod.

Two galleries - Two Concepts

Galerie Dessers Leuven werd succesvol opgericht in 2005 als tweede vestiging en is ondergebracht in twee aansluitende herenhuizen in de Naamsestraat rechtover de Universiteitshal op nauwelijks 100 meter van de Grote Markt in Leuven. De vestiging in Leuven staat garant voor een weldoordachte link tussen de kunstliefhebber en een zeer gevarieerd hedendaags kunstaanbod.
Galerie Dessers Hasselt is ondergebracht in een gerenoveerd herenhuis gelegen op de Groene Boulevard in het centrum van Hasselt en is de locatie voor een uitgekiend en kwalitatief kernaanbod van zowel gevestigde kunstenaars als veelbelovend talent. De moedergalerie in Hasselt werd in 1978 opgericht als een forum voor Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel, Alechinsky, Corneille en Reinhoud. Dit kernaanbod wordt trouw aangehouden, aangevuld met nieuwe kunstenaars die het aanbod versterken en alleen maar een meerwaarde betekenen voor de werking van de galerie.

One Team

Galerie Dessers is één galerie, één team met twee vestigingen. De zaakvoerders Katrien en Koen Dessers zijn achter de schermen evenwaardig betrokken met beide vestigingen. Katrien Dessers is al meer dan vijfentwintig jaar uw aanspreekpunt in Hasselt. Koen Dessers adviseert u graag in Leuven.
Jaarlijks worden tien solo- of groepstentoonstellingen georganiseerd. Indien u vrijblijvend op de hoogte wil gehouden worden van onze tentoonstellingen en nieuwe aanwinsten, kan u uw adresgegevens verzenden op de contactpagina.