.

Huidige tentoonstelling in Leuven 

U bent zeer welkom op het openingsweekend van The Inner Side op zaterdag 20 en zondag 21 februari van 11 tot 18 u in Leuven. The Inner Side is vrijblijvend te bezichtigen in Leuven tot 27 maart 2016.

Vekemans, Martijn, Ravn, Janssens en Ilcszyszyn tonen in hun meest recente werk hun drijfveer die bestaat uit het weergeven van figuren of gezichten. Als ze een gelaat of gestalte suggereren is het hun niet zozeer te doen om het herkenbare, maar om iets diepers dat iets waars en werkelijks bevat. Deze ideeën blijken duurzaam, ook al zijn de vormelijke canons altijd anders Zelfs in de landschappen van Bruyneel, geeft de gestalte van een desolate figuur een gevoelsmatige meerwaar de. In de wandsculpturen van Gromas, schuilt achter de woorden een innerlijk verhaal.

The Inner Side introduceert de beelden van Willy Verginer. Verginer (°1957) leeft en werkt in Ortisei, Italië. Zijn kenmerkende stijl heeft hem tentoonstellingen over de hele wereld bezorgd. Hij nam ondermeer deel aan de 54ste Biënnale van Venetië. De levensechte, houten sculpturen – met acryl gedoopt in felle kleuren- zijn gesneden uit massief lindenhout.Verginer ‘s unieke behandeling van het hout resulteer in een – bijna – surrealistsiche gevoelswereld.

contactgegevens en openingsuren Galerie Dessers Leuven