Bezoek kunstenaarswoning Herman Maes – 24.03 – Hasselt

.

.

 

BEZOEK AAN HET ATELIER EN DE KUNSTENAARSWONING VAN HERMAN MAES OP ZONDAG 24 MAART 

 

Zo’n 100 meter van de galerie in Hasselt, aan de ‘buitenkant’ van de Groene Boulevard, daal je de keldertrap af naar het atelier van Herman Maes. De kunstenaar is naast curator ook een gepassioneerd kunstverzamelaar. In zijn kunstenaarswoning,  één van de meest authentieke herenhuizen van Hasselt, plaatst hij alle mogelijke kunstvormen naast en tegenover elkaar, van historische avant-garde tot actuele kunst. Zijn huiselijke leefwereld is voortdurend in beweging.

De passie voor het verzamelen van kunst ontstond bij zijn voorouders: schrijver Herman Teirlinck (overgrootvader), en avant-garde kunstenaar Karel Maes (grootvader). Voor Herman Maes is zijn kunstcollectie een onuitputtelijke bron van beeldende informatie.

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Lost in Landscapes’ stelt Maes zijn huis en atelier open en geeft hij een rondleiding langs zijn eigen collectie en die van anderen, gaande van foto’s, schilderijen en beelden tot installaties. Zo kan je als bezoeker kunst op een andere manier beleven, uit de museale context, in een huiselijke sfeer.  Na de rondleiding in de kunstenaarswoning, geeft Herman Maes meer uitleg bij de tentoonstelling ‘Lost in Landscapes’ in de galerie in Hasselt.

PRAKTISCH:

ZONDAG 24 MAART OM 14.00u – samenkomst in de kunstenaarswoning van Herman Maes (het huis met de blauwe deur, schuin tegenover de galerie in Hasselt) – Leopoldplein 32 – 3500 Hasselt gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling ‘Lost in Landscapes’ gegidst door Herman Maes.

GRAAG INTEKENEN MET VERMELDING VAN HET AANTAL PERSONEN  expo@galeriedessers.be

 

.