MENU MENU

.

.

 

BEZOEK AAN HET ATELIER EN DE KUNSTENAARSWONING VAN HERMAN MAES OP ZONDAG 24 MAART 

 

Zo’n 100 meter van de galerie in Hasselt, aan de ‘buitenkant’ van de Groene Boulevard, daal je de keldertrap af naar het atelier van Herman Maes. De kunstenaar is naast curator ook een gepassioneerd kunstverzamelaar. In zijn kunstenaarswoning,  één van de meest authentieke herenhuizen van Hasselt, plaatst hij alle mogelijke kunstvormen naast en tegenover elkaar, van historische avant-garde tot actuele kunst. Zijn huiselijke leefwereld is voortdurend in beweging.

De passie voor het verzamelen van kunst ontstond bij zijn voorouders: schrijver Herman Teirlinck (overgrootvader), en avant-garde kunstenaar Karel Maes (grootvader). Voor Herman Maes is zijn kunstcollectie een onuitputtelijke bron van beeldende informatie.

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Lost in Landscapes’ stelde Maes zijn huis en atelier open en gaf hij een rondleiding langs zijn eigen collectie en die van anderen, gaande van foto’s, schilderijen en beelden tot installaties. Zo kon je als bezoeker kunst op een andere manier beleven, uit de museale context, in een huiselijke sfeer.  Na de rondleiding in de kunstenaarswoning, gaf Herman Maes meer uitleg bij de tentoonstelling ‘Lost in Landscapes’ in de galerie in Hasselt.

 

.