.

Samen met dertig andere galeries mag galerie Dessers zich rekenen tot het netwerk van Kunst Aan Zet. Het initiatief wil Brusselse en Vlaamse kunstenaars ondersteunen en biedt met de Renteloze Kunstlening de mogelijkheid om een hedendaags kunstwerk gespreid te betalen over een periode van maximum twee jaar, zonder dat het een euro extra kost.

Met de Kunstlening kan je € 500 tot € 7000 lenen om je kunstwerk volledig of gedeeltelijk te betalen. Naargelang het geleende bedrag kan je kiezen voor een afbetaling op 6, 12, 18 of 24 maanden en dit volledig renteloos.

De Kunstlening is enkel bedoeld voor particulieren en dit om hedendaagse kunst toegankelijker te maken. Je haalt een kunstwerk in huis zonder je liquiditeiten aan te spreken. 

.

In een notendop…

.

Welke kunstenaars?

De Kunstlening kan enkel gebruikt worden voor levende kunstenaars die wonen of werken in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Galerie Dessers biedt de Kunstlening aan voor 12 kunstenaars die op langere termijn samenwerken met de galerie: Hans Bruyneel, Erwin Vaes, Hervé Martijn, Herman Maes, Ellen Vrijsen, Hanna Ilczyszyn, Franca Ravet, Els Lesage, Eric vande Pitte, Dirk De Cock, Martine Thoelen en Joke Timmermans. In 2021 worden parallel met het tentoonstellingsprogramma nieuwe kunstenaars toegevoegd  > portfolio’s van de kunstenaars die in aanmerking komen voor de Renteloze Kunstlening

.

 

.

Hoe werkt het? 

De Kunstlening kan gebruikt worden voor de aankoop van eender welk kunstwerk van de 12 kunstenaars hierboven vernoemd. Vooraleer je tot een aankoopbeslissing overgaat, kan je gebruik maken van de vrijblijvende proefplaatsing van de galerie. Het werk wordt aan huis geleverd voor een proefperiode van één week. Als je overtuigd bent, maakt de galerie een koopovereenkomst op waarmee je je lening online, eenvoudig en snel bij de kredietverstrekker Hefboom kan aanvragen. Je sluit dus geen lening af bij de galerie, maar bij Hefboom die voor jou het kunstwerk aan de galerie betaalt.

.

Welke termijnen zijn mogelijk?

De termijn waarin je afbetaalt, kies je zelf en dit naargelang de aankoopprijs.

van €500 < €2000 betaal je af in 6 of 12 maanden 

van €2001 < €4500 betaal je af in 6,12 of 18 maanden 

van €4501 < €7000 betaal je af in 6,12,18 of 24 maanden

.

   > informatiebrochure Kunst Aan Zet (73 downloads)