MENU MENU

Samen met meer dan vijftig andere galeries mag galerie Dessers zich rekenen tot het netwerk van Kunst Aan Zet. Het initiatief wil Brusselse en Vlaamse kunstenaars ondersteunen.

Het voordeel is dat je als kunstliefhebber je collectie hedendaagse kunst kan uitbreiden zonder je liquiditeiten aan te spreken. Met de Renteloze Kunstlening kan je de betaling van je kunstwerk spreiden over een periode van maximum twee jaar, zonder dat het een euro extra kost.

Met de Kunstlening kan je € 500 tot € 7000 lenen om je kunstwerk volledig of gedeeltelijk te betalen. Naargelang het geleende bedrag kan je kiezen voor een afbetaling op 6, 12, 18 of 24 maanden en dit volledig renteloos.

De Kunstlening is bedoeld voor particulieren en dit om hedendaagse kunst toegankelijker te maken en daarnaast ook hedendaagse kunstenaars te steunen. Een initiatief dat elke kunstliefhebber een stap dichter brengt bij de aankoop van kunstwerken van je favoriete kunstenaars.

.

Op jouw tempo

Betaal je kunstwerk in stukjes, binnen de termijn die je kiest.

Geen extra kosten

Je betaalt geen bijkomende kosten of intrest op het bedrag dat je leent.

Online aanvragen

Kunstwerk gekozen? Je kredietaanvraag wordt confidentieel behandeld door de kredietverstrekker Hefboom. De galerie heeft hier geen inzage in en wordt na goedkeuring betaald door Hefboom. Je aanvraag gebeurt volledig online en wordt correct en vlot afgehandeld.  Vraag online je kunstlening aan.

.

Welke kunstenaars?

De Kunstlening kan enkel gebruikt worden voor levende kunstenaars die wonen of werken in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Galerie Dessers biedt de Kunstlening aan voor 14 kunstenaars : Hans Bruyneel, Erwin Vaes, Hervé Martijn, Ellen Vrijsen, Hanna Ilczyszyn, Franca Ravet, Els Lesage, Eric vande Pitte, Dirk De Cock, Martine Thoelen, Joke Timmermans, Maarten De Naeyer, Inge De Zutter en Pétra Vanwichelen  > portfolio’s van de kunstenaars die in aanmerking komen voor de Renteloze Kunstlening

.

.

Hoe werkt het? 

De Kunstlening kan gebruikt worden voor de aankoop van eender welk kunstwerk van de kunstenaars bij wie op de site het logo van Kunst Aan Zet staat. Vooraleer je tot een aankoopbeslissing overgaat, kan je gebruik maken van de vrijblijvende proefplaatsing van de galerie. Het werk wordt aan huis geleverd voor een proefperiode van één week. Als je overtuigd bent, maakt de galerie een koopovereenkomst op waarmee je je lening online, eenvoudig en snel bij de kredietverstrekker Hefboom kan aanvragen. Je sluit dus geen lening af bij de galerie, maar bij Hefboom die voor jou het kunstwerk aan de galerie betaalt.

.

Welke termijnen zijn mogelijk?

De termijn waarin je afbetaalt, kies je zelf en dit naargelang de aankoopprijs.

van €500 < €2000 betaal je af in 6 of 12 maanden 

van €2001 < €4500 betaal je af in 6,12 of 18 maanden 

van €4501 < €7000 betaal je af in 6,12,18 of 24 maanden

.

   > informatiebrochure Kunst Aan Zet (891 downloads)