Kunstbeurs Leuven 23 & 24.06.2018

 

 

Voor de zesde keer neemt Galerie Dessers deel aan de Biënnale Kunstbeurs Leuven. Zo’n honderd kunstwerken van 25 kunstenaars verbonden aan de galerie, verhuizen naar de Lipsius en de Lemairezaal in de Faculty Club in Leuven. De Faculty Club maakt deel uit van het Groot Begijnhof (UNESCO werelderfgoed) en is omwille van het historische kader de ideale tentoonstellingslocatie. Op 23 en 24 juni zal in zestien zalen hedendaagse kunst verkocht worden ten voordele van het Leuvense Stamcelinstituut ( SCIL) en de Stamcelbank.
.
Stamcellen liggen aan de basis van elk leven en worden actueel gebruikt bij aangeboren en verworven stoornissen van het bloed, zoals leukemie.Door het aanwenden van de recent ‘ontdekte’ pluripotente stamcellen kunnen in de toekomst ook patiënten met hartinfarct of hartfalen, Parkinson, dementie, lever- of nierfalen, diabetes… geholpen worden. Het Stamcelonderzoek en meer bepaald het aanleggen van een bank voor die pluripotente stamcellen zijn voor het grootste deel afhankelijk van mecenaat, fondsenwerving en vrijwilligerswerk. Daarom steunt galerie Dessers dit initiatief en staat ze een deel af van de gerealiseerde verkoop tijdens de beurs.
.

U wordt van harte uitgenodigd op de 8ste editie van de Biënnale Kunstbeurs in de Faculty Club Leuven op zaterdag 23 juni 2018 van 11 tot 23 uur en op zondag 24 juni 2018 van 11 tot 17 uur.

De officiële opening met receptie vindt plaats op zaterdag 23 juni 2018 om 19 uur en zal worden ingeleid door ererector van de KU Leuven Professor André Oosterlinck, Luc Zeebroek (Kamagurka) en Professor Marc Boogaerts.

Faculty Club Groot Begijnhof 14 3000 Leuven  meer info vindt u op kunstbeurs-leuven.be

Wegens de voorbereiding en de afhandeling van de kunstbeurs zijn de galeries in Hasselt en Leuven gesloten van 21 tot en met 27 juni.