vibrant walls 

.

De voorbije maanden werd onze vrijheid grotendeels beperkt tot de ruimte binnen vier muren. Uiteraard kan beeldende kunst geen virus verslaan, maar cultuur is altijd al een heilzame bodem geweest voor nieuwe, inspirerende inzichten. Kunst heeft de kracht om de essentie van onze vrijheid te verhuizen naar de onbegrensde ruimte van onze verbeelding.

Het is opvallend hoeveel kunstenaars nog voor de lockdown een thematiek hanteerden die vandaag blootlegt wat als ‘belangrijk’ wordt ervaren na een periode waarin we noodgedwongen een aantal vrijheden moesten inleveren. 

Nettle Grellier richt zich al jaren op de aanrakingen en interacties tussen mensen. In een maatschappij vol turbulentie en vervreemding, bakent ze met olieverf een ruimte af waar mensen zich veilig voelen in elkaars aanwezigheid. 

George Lloyd-Jones verbeeldt in zijn schilderijen de schijnbaar banale dingen in zijn kamer omgeving die hem energie geven: planten, zijn hond, zonlicht, schaduwen, kleur en patroon. Toen de kunstenaar een aantal jaren geleden getroffen werd door een auto-immuunziekte, besefte hij dat de broodnodige, positieve energie binnen handbereik lag en dat je het niet buitenshuis moest gaan zoeken.

Van 23 mei tot 15 juni 2020 staat de galerie in het teken van hedendaagse kunstenaars die een tijdsbeeld neerzetten en visueel raken zonder het gevoel te benoemen. Verhalenvertellers die muren opzuigen met een kleurrijk universum dat elke mentale of fysieke begrenzing doorbreekt.

Vibrant Walls is opgebouwd rond de kunstenaars George Lloyd-Jones en Nettle Grellier en toont in de overige tentoonstellingssets werk van Joke Timmermans, Vanessa Van Meerhaeghe, Tino Geiss, Sigrid von Lintig, François du Plessis, Petra Deta Weidemann en Hans Bruyneel.

 

 

23.05 < 15.06.20

.

.

.

 

 

 

George en Nettle zijn charismatische twintigers, nomadische zielen die ondanks hun eigen beeldtaal verwantschap tonen in hun werk door het gebruik van bijzondere kleuren en patronen. Na een kunstopleiding aan de University of Bristol trokken ze in een omgebouwde vrachtwagen door Spanje. Inmiddels hebben ze een atelier in Cornwall en worden ze gezien als ‘grote beloften’ in het hedendaagse kunstlandschap.

> interview met George & Nettle