may we introduce …

 

.

Van 8 maart tot 6 april staat de galerie in het teken van zes nieuwe kunstenaars. Hedendaags talent dat een tijdsbeeld neerzet in een expressievorm die visueel raakt zonder het gevoel te benoemen. Verhalenvertellers die het leven opzuigen en verwerken in een eigen universum. 

 

8.03 < 06.04.20

 

 

.

.

.

NOMAD

 

GEORGE LLOYD-JONES – SOLOSHOW ‘INTANGIBLE VIBRATION / SHOWCASE NETTLE GRELLIER

George en Nettle zijn charismatische twintigers, nomadische zielen die ondanks hun eigen beeldtaal verwantschap tonen in hun werk door het gebruik van bijzondere kleuren en patronen. Na een kunstopleiding aan de University of Bristol trokken ze in een omgebouwde vrachtwagen door Spanje. Inmiddels hebben ze een atelier in Cornwall en worden ze gezien als ‘grote beloften’ in het hedendaagse kunstlandschap.

> interview met George & Nettle

 

 

 

 

ZOOM.

 

JOKE TIMMERMANS – SHOWCASE ‘COLOR FIELDS’ 

Uit de reeks ‘No Haze’ toont Joke Timmermans foto’s van New York waar kleurvlakken de stad een aparte uitdrukkingskracht geven.

.

 

ZERO

VANESSA VAN MEERHAEGHE – SHOWCASE ‘IN THE MIDDLE OF  SOMEWHERE’ 

Met een professionele achtergrond in modeontwerp en illustratie, laat Vanessa Van Meerhaeghe zich inspireren door hedendaagse modeontwerpers en kunstenaars als Chantal Joffe en Elisbeth Joy Peyton. Met een sterke kleurzetting en gewaagde patronen als leidmotief, is de natuur de ontsnappingsroute van de figuren die door de typerende beeldtaal tegelijkertijd bevreemdend en bevrijd lijken.

.

 

 

ZEST

LIPSK – TINO GEISS / PETRA DETA WEIDEMANN / SIGRID VON LINTIG

LIPSK is een groepstentoonstelling met werk van drie Duitse kunstenaars met een link naar Leipzig. De naam Leipzig is afkomstig van het Sorbische Lipsk, wat ‘oord van de lindebomen’ betekent. Leipzig is al geruime tijd de place to be om jong, voornamelijk Duits kunsttalent te ontdekken. Een heel fabriekscomplex van 10 hectraren, de Spinnerei, werd er omgevormd tot een bruisende plek voor kunstenaars en kunstliefhebbers, waar talrijke ateliers en galerijen opborrelen. Tino Geiss heeft er zijn atelier. Petra Deta Weidemann en Sigrid von Lintig worden er vertegenwoordigd door galerij ‘The grass is greener’.