MENU MENU
UNIEKE TENTOONSTELLING IN HET ATELIER VAN HERVE MARTIJN
.
.
.
.
.
.HET UNIVERSUM VAN HERVE MARTIJN – NIET ZOMAAR EEN ATELIER –
.
.

Hervé Martijn heeft niet zomaar een atelier. Hoewel het gerestaureerde landhuis gelegen is in de kom van Avelgem, is de woning nauwelijks van op straat te zien. Een hoog opgeschoten haag sluit de voortuin af en laat geen inkijk toe.

De volledige woning wordt gebruikt als schildersatelier. Dit fraaie landhuis is een vroeg werk van de internationaal erkende architect Huib Hoste (1881-1957). De unieke eiken steektrap wordt aanzien als het juweeltje van de woning en bevindt zich in de centrale hal die werd ontworpen als een volwaardige woonruimte. 

.
.


Van harte welkom op een unieke tentoonstelling van Hervé Martijn met een selectie vroeger en recent werk, opgebouwd in het atelier van de kunstenaar, een geklasseerde woning van Huib Hoste, één van de pioniers van het modernisme in Vlaanderen. 

.
De ateliertentoonstelling zal doorgaan na reservatie en dit in het atelier van Hervé Martijn in Avelgem op : 
  • zaterdag 1 oktober opgedeeld in twee tijdsvakken : 13.30 uur (volzet)  en 16 uur (volzet)
  • zondag 2 oktober, opgedeeld in twee tijdsvakken : 13.30 uur (volzet)  en om 16 uur (volzet)
 
.
Programma:
.
– verwelkoming door Katrien Dessers
– rondleiding met uitleg over het atelier en de tentoonstelling door Hervé Martijn
.
.
 atelier Hervé Martijn – landhuis Huib Hoste – Oudenaardesteenweg 80, Avelgem
.
.
DE TIJDSVAKKEN ZIJN VOLZET – JE KAN JE OP DE WACHTLIJST PLAATSEN DOOR HET INVULLEN VAN ONDERSTAAND FORMULIER 
.
.
.
.
.

Galeristen komen op atelierbezoek, doorkruisen je atelier, gaan mee in je verhaal, trachten zich in te leven en worden ondergedompeld in je habitat en denkpatronen.

Als schilder speel je dagelijks met vormen en kleuren. Je werkomgeving wordt stapsgewijze een gesloten universum waarin je jezelf emotioneel nestelt.

Je hebt er je eigen ordening, regelgeving, wetgeving.

.

De werkruimte past zich aan aan je technische benodigdheden. Het atelier wordt door de jaren heen ook een archief van objecten, ontwerpen, herinneringen … een inspiratieruimte.

Galeristen hebben het voorrecht dit artistiek territorium regelmatig te kunnen bezoeken, te voelen en te proeven.

Kunstenaars en galeristen “ontmoeten” elkaar, wisselen gedachten uit, spuwen “ideeën”, leren elkaar “aanvoelen” en doorheen de jaren ontstaat een stimulerende kruisbestuiving.

.
Mijn galeriste Katrien Dessers maakte vorig jaar de bedenking: ‘Spijtig dat de galeriebezoekers dit altelier niet kunnen beleven. De sfeer van je schilderijen en het atelier zijn zo sterk met elkaar verbonden. Je voelt de connectie tussen de ruimte en het werk.‘
Zo ontstond de idee voor een afgebakende ateliertentoonstelling.
.
De tentoonstelling wordt opgebouwd rond het atelier op zich, een geklasseerde woning (1919) van Huib Hoste. Er werden opvallend veel beeldconnecties gevonden tussen schilderij en atelierruimte en deze ontdekkingen waren sterker dan gedacht.
Het werd een boeiende zoektocht met een hernieuwd inzicht.
.
Hervé Martijn
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.

.

.

 

.

.