OXYGEN

Artists, poets, writers & musicians are the ones who tell us how to navigate, feel, think, enjoy, and fully breathe again

 

ZOMERPROGRAMMA – 530M2 GENIETEN

De voorbije weken werden we geconfronteerd met tal van vragen zonder duidelijke antwoorden wat betreft besmettingen, verstrengingen, mutaties en vaccinaties. De galerie nam dan ook de beslissing om de programmatie van 2021 te herstarten als de lucht weer zuiverder en vooral veiliger was en dit omdat de hedendaagse kunstenaars die geprogrammeerd waren een maximum aan zichtbaarheid verdienen.

PART I – van 12 tot 21 juni kan je nog genieten van een zestigtal kunstwerken van de artwebshop Harvest.

PART II – op zaterdag 26 juni openen we de groepstentoonstelling rond Kunst Aan Zet met recent werk van zestien hedendaagse kunstenaars.

.

VERSOEPELD GALERIEBEZOEK

Dankzij de versoepelingen ben je weer van harte welkom met het hele gezin, zonder reservatie en tijdsbeperking en dit op zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 18 uur.

Op zaterdagvoormiddag, zondagvoormiddag en op weekdagen ben je eveneens van harte welkom na afspraak en kan je online een tijdsblok reserveren voor een rustig galeriebezoek of persoonlijk advies. We benadrukken dat een bezoek na afspraak net zo vrijblijvend is als een bezoek tijdens de vrije openingsuren.

.

.

 

PART I _12.06 < 21.06

showcase met de recente aanwinsten van de kunstwebshop HARVEST met de focus op het werk van Pierre Alechinsky

 

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel kijken tot 1 augustus voorbij hun muren en nemen je mee op een reis doorheen het gebaar, met Pierre Alechinsky, een van de belangrijkste figuren op de Belgische hedendaagse kunstscène, als gids.

Naar aanleiding van deze overzichtstentoonstelling, kan je tot 21 juni kan je in de galerie een selectie werk bezichtigen van deze pionier van de avant-garde groep CoBrA, winnaar van de Praemium Imperiale (2018) en 93 lentes jong. Ook recente aanwinsten van o.a. Cobbaert, Corneille, Faassen, Vekemans, Ripollés kleuren de galeriemuren met een fris en zomers kleurenpalet.

> meer info art-harvest.be

.

.

PART II _26.06 < 10.08

groepstentoonstelling rond Kunst Aan Zet , een initiatief dat opgericht werd om Brusselse en Vlaamse kunstenaars te ondersteunen

 

.

.

Samen met veertig andere galeries mag Galerie Dessers zich rekenen tot het netwerk van Kunst Aan Zet.

Het initiatief wil hedendaagse kunst toegankelijker maken en biedt naast promotionele activiteiten ook een renteloze kunstlening aan. Een initiatief dat elke kunstliefhebber een stap dichter brengt bij de aankoop van kunstwerken van je favoriete kunstenaars.

.

De groepstentoonstelling is opgebouwd rond een selectie werk van 16 Vlaamse en Brusselse kunstenaars die via de galerie tot het netwerk van Kunst aan Zet horen.
12 kunstenaars werken al langer samen met de galerie : Hans Bruyneel, Erwin Vaes, Hervé Martijn, Herman Maes, Ellen Vrijsen, Hanna Ilczyszyn, Franca Ravet, Els Lesage, Eric vande Pitte, Dirk De Cock, Martine Thoelen en Joke Timmermans. Daarnaast worden ook 4 nieuwe kunstenaars geïntroduceerd : Maarten De Naeyer, Inge De Zutter, Pétra Vanwichelen en Babette Cooijmans.
.

.

.
.

PRAKTISCH

12/06 tot 21/06 – showcase van meer dan zestig kunstwerken van Harvest

26/06 – start van de groepstentoonstelling met zestien hedendaagse kunstenaars rond Kunst Aan Zet – vanaf 20 juni zal de selectie voor deze groepstentoonstelling te zien zijn op galeriedessers.be