MENU MENU
.
.
.
.
.
.

 

..


.

.

45 JAAR GALERIE DESSERS

 

45 jaar geleden werd een kunstgalerie geopend in een bescheiden ruimte in het stadscentrum van Hasselt. 3 generaties later staan inmiddels 307 tentoonstellingen op de tijdlijn. Dankzij het talent van meer dan honderdtachtig tentoongestelde kunstenaars, is galerie Dessers vandaag een gevestigde intermediair op het vlak van beeldende kunst. Vanaf zondag 6 november bent u van harte welkom voor een bezoek aan de overzichtstentoonstelling met 530m2 kunst uit het verleden, het heden en de toekomst.

De overzichtstentoonstelling PAST/PRESENT/FUTURE beweegt en zal regelmatig vernieuwd en aangevuld worden. Het eerste deel is te bezichtigen tot en met 20 november en toont in de ZERO- en ZESTRUIMTE een selectie werk uit het verleden: Marc Chagall, Marino Marini, Antonio Saura, Pierre Alechinsky, Jan Cobbaert, Casper Faassen, Jan Vanriet, Sigrid von Lintig, Bruno Vekemans. In de NOMAD- en ZOOMRUIMTE wordt een eerste selectie recent werk getoond van hedendaagse kunstenaars waar de galerie vandaag mee werkt en dit in combinatie met nieuw talent: Florien Allemeeersch, Hans Bruyneel, Aline Verstraten, Ellen Vrijsen, Martine Thoelen, Helga Gillijns, Hervé Martijn, Max Denys en Eric vande Pitte.

Hierna alvast een aantal sfeerbeelden ( fotografie © Joke Timmermans) – online wordt slechts een beperkte selectie getoond. Voor een wandeling langs alle kunstwerken van de overzichtstentoonstelling, verdeeld over de vier zalen, ben je van harte welkom in de galerie op zaterdag en zondag van 13.30u tot 18u (weekdagen na afspraak)

.

.

.

.

PAST

.

Sigrid von Lintig (eerste expo in Galerie Dessers in 2007 – solotentoonstelling in 2018 )

.

Hans Bruyneel (eerste expo in Galerie Dessers in 1989) & Casper Faassen (eerste expo in Galerie Dessers in 2003)

.

.

PRESENT & FUTURE

.

.

Van links naar rechts : Eric vande Pitte (eerste expo in Galerie Dessers in 2018) – Max Denys (introductie in Galerie Dessers in 2022) – Helga Gillijns (introductie in Galerie Dessers in 2022) – Hans Bruyneel (eerste solotentoonstelling in Galerie Dessers in 1989)

.

Hans Bruyneel (links) & Helga Gillijns (rechts)

.

Van Links naar rechts : Florien Allemeersch (introductie in 2022) -Hans Bruyneel – Aline Verstraten (introductie in 2022) – Hans Bruyneel

.

Van Links naar rechts : Florien Allemeersch (introductie in 2022) -Hans Bruyneel

 

.

Links : Max Denys (introductie in 2022) – Rechts : Hervé Martijn ( eerste tentoonstelling in Galerie Dessers in 2007 )

.

Martine Thoelen (eerste tentoonstelling in Galerie Dessers in 2019)

.

.