Casper Faassen

 

 HASSELT I CASPER FAASSEN INCOMITATA I 30.06 < 29.07

.

Sinds 2004 vertegenwoordigt Galerie Dessers het werk van Casper Faassen voor België. Door de jarenlange samenwerking hadden we het voorrecht om de evolutie van deze kunstenaar van nabij te volgen. In het kader van het veertigjarige bestaan, presenteert Galerie Dessers in Hasselt Incomitata, een zomerpresentatie met monotypes, schilderijen en fotografisch werk.

.

VAN HARTE WELKOM IN HASSELT OP HET OPENINGSWEEKEND OP ZATERDAG 30.06 EN ZONDAG 01.07 VAN 11 TOT 18 UUR

.

Casper Faassen (1975) groeide op in Leiden waar hij al vrij jong gefascineerd raakte door de klassieke thema’s van oude meesters als Jan van Goyen. De kunstenaar benadert de pure essentie met een tastbare kwetsbaarheid. Het gelaat van de geportretteerde vrouwen zijn ondoorgrondelijkheid, vertaald in een sober lijnenspel. Het smetteloze, de huid, wordt opgeroepen door het contrast in voor- en achtergrond.

In zijn fotografisch werk is die verglijding voelbaar in verschijnende en verdwijnende beelden en dit in combinatie met een craquelé-laag die een afstand schept tussen de toeschouwer en het beeld. De barstjes suggereren de invloed van de tijd, de onvermijdelijke vergankelijkheid. (artikel TheArtCouch artikel Weekend Knack)

Het werk van Casper Faassen is opgenomen in diverse museumcollecties en wordt internationaal getoond op vooraanstaande beurzen en exposities. In 2003 behaalde hij in Nederland een tweede plaats bij de verkiezing ‘Kunstenaar van het jaar. In 2007 werd hij bij dezelfde verkiezing uitgeroepen tot ‘Talent van het Jaar’.

.

CASPER FAASSEN I INCOMITATA IS TOT EN MET 29 JULI TE BEZICHTIGEN OP ZONDAG VAN 11 TOT 18 UUR (ZOMERREGELING)

 

 

 

..

.