MENU MENU

ELLEN VRIJSEN

°1979 TURNHOUT

Kleuren opgeladen met gevoel, zacht vloeiende vormen of net in elkaar bijtende randen. De achtergrond wint aan betekenis. Onder- en bovenlagen strekken vingertoppen en scheren rakelings langs mekaar.
Tegelijkertijd rekte ze de mogelijkheden van het materiaal op. Ellen werkt bewust met acrylverf die zich niet eindeloos laat mengen. Dat vraagt om meer risico. Een laag is een laag, maar wat voorbij is schemert wel door. De verf wordt gemixt met licht, laat door zich heen kijken.

Als je dichtbij komt, mis je een oog op je handpalm. Met wimpers die langs het doek kunnen strijken. Secuur langs de hongerige verfstreken. Aarzelend over verrassend fluo, spuitbus of loslopend houtskool. Een tikje trillend van spanning voor de happende weerhaakjes die elk moment door de bedrieglijke vrolijkheid kunnen prikken. Nog net de diepte peilend van lagen die voorbij zijn, die blind werden gemaakt. Het soort blind dat kan zien.

Sofie Gielis

Na haar studies aan Sint-Lucas in Antwerpen debuteerde Ellen Vrijsen in 2011 als illustrator van jeugdboeken. Haar eerste prentenboek Cantecleir werd bekroond met de Boekenpauw voor het best geïllustreerde Jeugdboek.

.

.   

.