MENU MENU

PALIMPSEST – 10.07 < 01.08.22

Van 10 juli tot 1 augustus ben je van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek aan PALIMPSEST#3, een verrassende ontdekkingstocht van 34 emerging kunstenaars die op basis van hun talent en persoonlijke beeldtaal geselecteerd werden uit meer dan 600 applicaties n.a.v. een open call van YOC/Galerie Dessers. Na PALIMPSEST#1 en #2 is dit de laaatste kunstenaarsgroep die de vier tentoonstellingszalen van de galerie zal invullen met in iedere zaal een unieke sfeer en beeldtaal. YOC is een persoonlijk project van Katrien Dessers dat zichtbaarheid geeft aan kunstenaars die (nog) niet contractueel verbonden zijn aan een galerie.

De kunstmarkt is een internationale markt, waardoor de terminologie vaak Engels is. We spreken van een emerging kunstenaar als er een groeiende erkenning is van professionals, zoals kunstplatforms, curatoren en kunstverzamelaars. Deze groep kunstenaars onderscheidt zich hierdoor van de massa. Met andere woorden: zeker de moeite waard om te volgen en in de kunstmarkt niet zelden gebruikt om aan te geven dat een aankoop nu zeker value for money is.

Hierna kan je alvast bladeren door een selectie van de kunstwerken die momenteel in de galerie te bezichtigen zijn tijdens PALIMPSEST#3. Meer info over PALIMPSEST met de portfolio’s en begeleidende teksten van de geselecteerde kunstenaars kan je vinden op yoc.today